tiistai 24. toukokuuta 2011

Vagushermostimulaattori leikkaus osa 5

no niin....leikkaus on nyt ohi. Pääsin leikkauspöydälle jo aamulla kello kahdeksan. Pöytä oli pirun kylmä, mutta hoitajat toivat ihanan lämmitettyjä peittoja. Anestesialääkäri oli mukava ja samoin kaikki muutkin. Kun leikkauspöytä saatiin oikealle paikalle ja tippa oli saatu käteen laittoi sairaanhoitaja happinaamarin kasvoille ja anestesialääkäri laittoi nukutusaineen suoneen ja se oli menoa. Käskivät ajatella kauniita asioita niin näkisin kauniita unia.. En kyllä nähnyt unia ollenkaan. :)

Seuraavat muistikuvat olivat teholta, jossa olinkin ihan tokkuraisena. Oli mukava ku sänky oli ikkunan vieressä ja ikkunasta paistoi aurinko. Aluksi en tuntenut mitään kipuja, mutta kohta teho-osaston sairaanhoitaja antoi mulle kipulääkettä. Kipulääke laittoi olon vieläkin tokkuraisemmaksi. Pääsin tunnin jälkeen takaisin osastolle.

Torkuin ja olin tokkurassa n. kolmeen asti ja sitten yritin hieman virota. Kurkkua särki ja haavoja kaulaa ja kainaloa särki. Kurkkua särkee, koska nukutuksen ajaksi oltiin laitettu putki henkitorveen (sille on kunnon nimiki, mut oon jo unohtanu miten se kirjotetaan).

Nyt olo onkin varsin hehkee.. Haavoja särkee edelleen, pää on kipee ja kuumetta on 38,2 astetta ja oon alkanu tuntee stimulaattorin antamat sykäykset. Lääkäri nimittäin kävi korottamassa pykälällä stimulaattorin poweria. Nyt se antaa sykäyksiä 5 minuutin välein ja sykäyksen kestää 30 s. Sykäyksen aikana hiukan yskittää ja tuntuu hieman epämukavalta kurkussa. Se on kuulemma alussa normaalia. Poweria nostetaan vielä huomenna pykälällä.

Mut lähen nukkumaan tai jotain.. --* Toivottavasti pääsen huomenna kotiin..

--salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti