keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Fysioterapiassa

Kävin tässä pari päivää sitten fysioterapeutilla, koska tuntui että oikea jalkani jossa on lievä hemiplegia olisi heikentynyt edelleen. Kompuroin enemmän, tasapainoni olisi heikentynyt etc.. Sain lähetteen terveyskeskuksen fysioterapiaan ja eihän se mun tasapaino hyvä todellakaan ole. Sain kuitenkin kuulla, että kävelin yllättävän hyvin ja vatsalihakseni olivat todella hyvät. Sain kuitenki apuvälineen kävelyyn. Se on kuulemma ollut olemassa jo 15-vuotta, mutta itse en ole kuullut aiheesta mitään, vaikka olen fysioterapiassa ollut aikaisemminkin. Apuväline on Dictus nilkka "panta". Se auttaa nilkkaa kävelyssä. Itselläni suurimmat ongelmat ovat nimittäin juuri pohkeesta alas päin. Uskon että tämä dictus auttaa juuri silloin kun tiedän, että tulen kävelemään pitempään ja voin sitten laittaa sen kiinni, kun jalka väsyy, ettei jalka ala "läpsyä" ja etten kompastele.

Tämä dictus oli myös aika kevyt ja "näkymätön". Ainut miinus on se, että siinä tarvitsee jotku reiälliset kengät, esim lenkkarit tai tennarit. Mut mulla ei oo ongelmaa tennarien kanssa. Rakastan tennareita. Laittaisin sellaset siskon lakkiaisiinki, mut äitillä on ongelma sen kanssa. :D Siitä dictuksesta on myös version, jota voi käyttää sisällä ollessa. :)




--salla

1 kommentti:

  1. Joo no meidän kisu on oikealta nimeltää Aino, mut en tiiä miks oon ruvennut kirjoittaa siitä piiperona.. Vaikka se meidän piiperoinen onkin ♥

    Kevät on ihanaa aikaa

    VastaaPoista