torstai 15. syyskuuta 2011

Terveysterroria

Olen sairas.. Edelleen.. Huoh.

Olin ripulista ym. huolimatta viime viikonloppuna Treellä Nuorten viikonloppuleirillä, vai mikähän sen virallinen nimi on? Järjestäjä oli kuitenkin Epilepsialiitto. Oli taas kerran mahtava viikonloppu. :D Nukuttua tuli kuitenkin aivan liian vähän kaikkeen siihen liikuntaan verrattuna. Täyty kuitenki ottaa kaikki irti, ku taas pitkästä aikaa näki ystäviä. Ei heitä joka päivä näe. :)

Aiheena koko viikonloppuna oli terveys. Vaikka aihe saattaa kuulostaa kulutetulta tälleen epilepsiapiireissä. Jokainen meistä on varmasti puhunut lääkärin kanssa ja terveys on melkein koko ajan pöydällä oleva asia. Aihetta käsiteltiin kuitenkin nyt liikunnan, ruokavalion ja päihteiden näkökulmasta. Paikalla oli ravitsemusterapeutti luennoimassa, liikuttiin ulkona ja sisällä ja kuunneltiin myös päihdeluento. Ravitsemusterapeutin luento oli oikeasti todella mielenkiintoinen. Hän ei luennoinut pelkästään tätä normaalia lautasmallia, vaan hän oikeasti Tiesi ja oli Kiinnostunut asioista. Ravitsemusterapeutti suositteli Kreetalaista ruokavaliota.

Liikuntaan kuului lauantai aamupäivällä sisällä leikkejä ja kisailua ja kuntopiiriä. Kisat ja leikit oli hauskoja ja mikä yllättävää uusia minullekkin. Oon käynyt monilla leireillä ja tutustunut aiheeseen, joten oli mukavaa ja piristävää tutustua uusiin leikkeihin. Kuntopiirikään ei ollut niin paha kuin yleensä. Iltapäivällä vuorossa oli enemmän ns. seikkailua. Keikuttiin valjaissa trapetsilla ja koitettiin korikiipeilyä*. Itse kipusin 15 pinotun coca cola korin päälle. Kahdesti. Tämä oli todella jännittävää. :D Kävin myös Pyhäjärvessä uimassa, koska sää oli niin mainio. Haluttiin myös M:n kanssa lähteä melomaan, mutta ei sitä kaikkea jaksa. Järven pinta oli kuitenkin ihanan tyyni.

Terveys on kuitenkin todella tärkeä muutenkin kuin lääkityksen kannalta. Usealla epilepsiakin on paremmin ainoissa, kun liikkuu ja nukkuu säännöllisesti ja muistaa syödä ainakin melkein aina terveellisesti. :) Itse myös olen sitä mieltä, että on tärkeä katsoa mitä laittaa suuhunsa. Kaikki ei sovi kaikille.

Tällä hetkellä olen kotona, koska aamulla voin niin huonosti, etten päässyt lähtemään työharjoitteluun. Noloa olla Taas pois (olin pois viimeviikollakin).

ps. unohdin täysin mainita leirin yhden parhaimmista puolista! Uudet tuttavat! Leirillä oli uusia kasvoja ja oli mukava tutustua heihin. Olisi ollut mukava jutella heidän kanssa enemmänkin. :) Ehkä joskus toiste..

--salla

(*korikiipeily = Suorittajan tavoitteena on kiivetä mahdollisimman monen päällekkäin pinotun korin päälle. Avustaja ojentaa uuden korin sitä mukaa kun torni kasvaa. Tähän tarvitsee kuitenkin valjaat, köyden, kypärän ja kokeneen varmistajan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti