keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Politiikkaa

Tänä aamuna aukaisin pitkästä aikaa Kalevan ja luin siitä kolumnin joka sai minut ihan oikeasti melkein raivoihini. No ei ehkä aivan. Ainakin hieman vihaiseksi valtiota kohtaan.

Kolumni oli Markku Heikkilän kirjoittama ja siinä sanottiin tiivistettynä näin:
Suomalainen hallinto toimii aivan päinvastoin kuin tällaisessa lamassa pitäisi, se alueellistaa. Eli valtio siirtää omia työpaikkojaan pois Lapista, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta.Sieltä on vähennetty yht. 2300 työpaikkaa. Minne nuo työpaikat sitten menevät? Uudellemaalle tietenkin eli Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden seudulle, sinne on tullut lisää 1200 työpaikkaa, vaikka juuri sieltä mistä vähennetään työpaikat ovat vaarallisen vähissä. Hieman ristiriitaista? Miksi näin, kun henkilöstökin on ollut siirtoja vastaan. Eli ketään ei olla kuunneltu ollenkaan. Valituksiakin hallitukselle on varmasti tullut ja paljon.
Miksi näin? No säästöjen vuoksi tietenkin. Aluehallinnon uudistamisella säästetään yhteensä 1136 henkilötyövuotta. Maakunnista tulee siis vähenemään paaaljon työpaikkoja. Ensin alueellistaminen ja nyt maakunnissa tehdään uudistuksia.
Lääkelaitos siirtyy Kuopioon, Kuusamon oikeusvirasto siirtyy kokonaisuutenaan Ouluun yms... Ja työpaikat siirtyvät juuri sinne mistä päättävien ministeriöiden johtajat, Katainen ja Pekkarinen, ovat kotoisin.Onkohan tällä mitään tekemistä asian kanssa?
Voidaan siis todeta, että Suomen hallinto on aika koordinoimaton eikä määrätiedoton. Tarkastusvaliokunnan raportti nimittäin kertoo alueellistamisesta aivan muuta kuin uudistuksista päättävä valioneuvosto.

Pitäisikö joskus miettiä ihmisten hyvinvointia eikä säästämistä. Ihmiset nimittäin tarvitsevat työpaikkoja ja rahaa selvitäkseen tässä maailmassa. Ja kuinka hyvää jälkeä tulee kun työpaikkoja vähennetään ja siirrellään? Ei kukaan halua muuttaa työpaikkojen perässä aina etelään, varsinkin Helsinkiin (anteeksi helsinkilaiset). Samankaltaisia yhdistyksiä/siirroksia tehdän muuallakin. Oulussa yhdistetään pari koulua tässa piakkoin aivan varmasti. KOSKAAN ei saisi tehdä säästöjä nuorten, lasten, koulutuksen eikä terveydenhuollon kustannuksella.

Onko siis ihme, että Sofi Oksanen on haukkunut Suomen aivan täysin?? Ja että Ahvenanmaa pyrkii eroon Suomesta? Ja eikö suomen hallituksella pitäisi olla joku tietty tavoite, kuten laihduttamisessa ja kuntoilussa. Ilman kunnon tavoitetta ei tule mitään, sitähän toitotetaan kaikissa kuntolehdissä! Pitäisikö hallituksen lukea hieman niitä lehtiä ja koittaa löytää se päämäärä joka nyt on hukassa tai potkaista pellolle pari (tai aika monta) mätämunaa hallituksesta. Ja kansanedustajien palkkoja pitäisi laskea sillä moni saattaa olla siellä vain palkan takia. Voiko hyvää työtä saada aikaiseksi, jos siellä on vain ahneuden vuoksi??? Ymmärän tietenkin sen, että työ on raskasta ja aikaavievää, että palkkaa pitää olla tarpeeksi paljon, että kukaan viitsii työhön alkaa, mutta ei liikaa. Sinne menevät meidän verorahat.

Tästä tuli hieman pidempi tilitys, mutta eikö juuri Epilepsialiitossakin tehdä töitä suurimmaksi osaksi vapaaehtoisten kustannuksella ja enimmäkseen työntekijät saavat pienen palkan verrattuna kansanedustajien palkkaan. En minäkään ole saanut kuin nimellisen korvauksen ja vain yhdestä viikosta, kun olin vertaisohjaajana leirillä. Enemmän siellä oli omasta halusta auttaa muita. Muuten Liekkinä toimiessa en ole saanut mitään palkkaa. Enkä ole sellaista halunnutkaan.
Samanlaista vapaaehtoista työtä tehdään myös lukuisissa yhdistyksissä, seuroissa, kerhoissa ym.. Esimerkiksi seurakunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti